3 ansuran tanpa faedah dengan sama ada kad debit atau kredit

Perbelanjaan maksimum

Rm1500 untuk kad debit, RM5000 untuk kad kredit.

Jika pesanan melebihi RM5000, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Atome.my

Bagaimana ia berfungsi

Hidup ini cukup rumit. Kami membuat pembayaran lebih mudah dan lebih berpatutan, hanya dalam 3 langkah mudah.

1 Pilih Atom
Jika anda membeli-belah dalam talian, pilih Atome semasa daftar keluar. Jika anda berada di kedai luar talian yang mengambil bahagian, cuma imbas kod QR kami di juruwang.
2 Buat pembayaran
Atome secara automatik membahagikan bil anda kepada 3 pembayaran yang sama. Anda akan membayar bayaran pertama pada tempat pembelian. Dua pembayaran seterusnya akan disebarkan selang 30 hari. Tiada faedah atau caj tersembunyi.

3 Semak bil
Semak status jadual pembayaran anda di bawah "Bil" dalam apl kami. Anda juga akan dimaklumkan apabila kitaran pembayaran anda selesai. Itu sahaja!

Perbelanjaan maksimum

Rm1500 untuk kad debit, RM5000 untuk kad kredit

Jika pesanan melebihi RM5000, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Mengapa menggunakan Atome?

Kami percaya kepada kebebasan untuk memiliki aspirasi dan minat anda pada masa anda sendiri.

Sediakan akaun hampir serta-merta, dan tolak pembayaran secara automatik daripada kad terpaut anda.

Jejak dan urus perbelanjaan bulanan anda dengan mudah melalui apl mudah alih kami. Anda tidak akan terlepas pembayaran lagi!

Nampaknya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, apa tangkapannya?

Kami tahu ia sukar untuk dipercayai, tetapi sebenarnya tidak ada satu pun. Satu-satunya kos yang mungkin anda tanggung (selain daripada harga pembelian anda) ialah yuran pembayaran balik lewat tetap yang tidak pernah turun.

Bolehkah tarikh pembayaran balik ditolak?

Dalam keadaan biasa, tidak, tetapi jika anda menghadapi masalah teknikal atau masalah lain yang menghalang anda daripada membayar tepat pada masanya, sila hubungi kami secepat mungkin supaya kami dapat memberi anda sokongan yang anda perlukan.

Apa yang berlaku jika saya terlepas pembayaran?

Jika anda terlepas ansuran yang dijadualkan, kami akan membekukan akaun anda sehingga jumlah yang perlu dibayar dibayar. Untuk mengaktifkan semula akaun anda, kami akan mengenakan bayaran pentadbiran $20. Jika yuran pentadbiran dan ansuran ini tidak dibayar dalam masa tujuh hari, bayaran tambahan $10 akan dikenakan. Di Singapura, yuran pentadbiran maksimum dihadkan pada S$60 setiap transaksi. Jika anda membuat pembayaran tepat pada masanya, satu-satunya kos yang akan anda bayar ialah kos item yang anda beli.


Apakah faedah menggunakan Atome?

Kita boleh meneruskan selama-lamanya tetapi berikut adalah faedah utama menggunakan Atome.

Anda tidak perlu menangguhkan pembelian anda atau menambah hutang kad kredit yang besar untuk mendapatkan apa yang anda inginkan

Daripada pakaian kepada perkhidmatan, dengan Atome, anda boleh membeli barangan atau menikmati perkhidmatan terlebih dahulu tanpa perlu membayar jumlah sekaligus penuh di tempat. Pembayaran datang melalui tiga pembayaran balik terurus yang tersebar dalam tempoh dua bulan.

Berikut ialah contoh untuk menggambarkan maksud kami.

David ialah pengguna setia Atome dan dia menyegerakkan kad debitnya ke apl apabila dia mendaftar. Dia memerlukan sut yang sesuai untuk temu duga kerja yang akan datang jadi dia memutuskan untuk mendapatkannya daripada tukang jahit kegemarannya. Oleh itu, daripada menggunakan kad debit atau kad kreditnya apabila tiba masanya untuk membayar baki $300 semasa pembayaran, dia memilih Atome. Kami akan membuat pengiraan dan membahagikan bil anda kepada tiga pembayaran terurus yang sama. David akan membuat pembayaran pertamanya sebanyak $100 (satu pertiga daripada jumlah keseluruhan) pada hari pembeliannya. Sebaik sahaja dia membuat pembayaran balik pertama, dia tidak akan didebitkan terus sehingga bulan berikutnya. Jadi jika dia membeli samannya pada 14 November 2019, pembayaran balik keduanya akan dibayar pada 14 Disember, pembayaran terakhirnya pada 14 Januari. Anda pada asasnya mendapat dua bulan untuk membayar jumlah harga pembelian supaya ia lebih mudah diurus, terutamanya jika anda mempunyai belanjawan yang ketat.

Tidak mengapa jika anda tidak mempunyai kad kredit

Kami mengambil kedua-dua kad debit dan kredit. Gunakan mana-mana kad yang anda lebih biasa.

Sempurna walaupun anda mempunyai ingatan ikan emas

Dengan begitu banyak perkara yang berlaku dalam hidup kita, sukar untuk mengingati pelbagai tarikh akhir ansuran. Itulah sebabnya kami telah melakukan semua penganjuran untuk anda. Kami akan membahagikan jumlah bil anda kepada 3 ansuran yang sama yang dicaj secara automatik kepada kad debit atau kredit yang dipautkan ke akaun anda, jadi anda tidak perlu risau bahawa anda akan terlepas pembayaran selagi anda mempunyai wang dalam akaun bank anda. Selain itu, anda akan dihantar salinan jadual pembayaran anda melalui e-mel, supaya anda boleh mengurus kewangan anda dan memastikan anda mempunyai wang dalam akaun anda untuk pembayaran tersebut setiap bulan, atau membayar lebih awal jika anda memilih untuk berbuat demikian.

Ia mengambil masa yang sama seperti kaedah pembayaran lain

Jika anda tidak mempunyai akaun dengan kami, hanya masukkan nombor telefon, alamat e-mel, alamat dan butiran pembayaran anda untuk membuat akaun. Sebaik sahaja anda selesai, anda boleh membayar dengan Atome serta-merta. Tidak perlu melalui proses permohonan yang panjang yang mungkin anda alami semasa membuat pinjaman.

Anda boleh menjimatkan wang untuk faedah

Apabila anda membayar dengan Atome, anda tidak perlu membayar apa-apa faedah ke atas pembayaran balik anda. Satu-satunya kos yang akan anda bayar ialah harga pembelian anda dan yuran pembayaran lewat (jika anda terlepas tarikh akhir pembayaran).

Syarat Perkhidmatan

Sila baca Syarat Perkhidmatan (“Syarat”) ini dengan teliti. Dengan menggunakan Platform Atome dan Perkhidmatan Atome, anda bersetuju untuk terikat dengan Syarat ini. Tajuk yang terkandung dalam dokumen ini adalah untuk tujuan rujukan sahaja. Anda harus mencetak salinan Syarat ini untuk rekod anda.

Baca lebih lanjut - Syarat Perkhidmatan Atome